Karaat zoekt:

Een docent SeniorWeb.

Heeft u ervaring in de ICT en heeft u didactische ervaring?

Wij zoeken vrijwilligers voor onze computerlessen en -workshops (SeniorWeb)

Vindt u het leuk om senioren de basisbeginselen van de computer en internet bij te brengen?

Klusser voor de tuin

Heeft u groene vingers en zin om lekker buiten bezig te zijn? Heeft u ervaring in tuinonderhoud en wilt u als vrijwilliger van onze klussendienst aan de slag dan kunnen wij uw hulp hard gebruiken.

Spreekt een van de bovenstaande vacatures u aan, neemt u dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Creatieve middag

Al 10 jaar wordt er iedere 4e vrijdag van de maand een creatieve middag in Wijkcentrum West “de Gasterij”, Boksdoornstraat 80, Ridderkerk gehouden.

In deze 10 jaar zijn er verrassende, prachtige, leuke en/of handige creaties gemaakt.

Deze middag wordt door gemiddeld 25 enthousiaste deelnemers bezocht en geleid door twee gemotiveerde vrijwilligers.

Maar na 10 jaar stoppen deze vrijwilligers er na de zomervakantie mee en willen zij het stokje graag aan iemand anders overdragen.

Daarom zijn we vanaf september 2014 op zoek naar 2 vrijwilligers die dit over willen nemen.

Hebt u creatieve ideeën, bent u handig, heeft u het in uw vingers en vindt u het leuk om in groepsverband te werken, dan zijn wij naar u op zoek.

Thuisadministratiecoach

Bent u even het overzicht kwijt over uw administratie? Wilt u weten hoe u uw papieren goed opschoont en logisch opruimt? Maar ook: hoe u een goede financiële planning maakt zodat al uw vaste lasten op tijd betaald worden  en u geen betalingsachterstanden krijgt? Administratiecoach biedt uitkomst en leert hoe u dit zelf kunt aanpakken en daarna weer verder kunt.

 

Zo ook mevrouw A. Mevrouw was net gescheiden en kreeg een woning voor zichzelf. Na een tijd van klussen in de woning en wennen aan haar nieuwe leven kwam ze erachter dat het toch wel moeilijk was om alle papieren, die ze ineens kreeg goed bij te houden. Haar voormalige partner deed altijd de administratie. Mevrouw A merkte dat ze geen overzicht meer had en daardoor weleens een rekening te laat betaalde, vervelend genoeg. In haar omgeving kende ze niemand die haar op weg zou kunnen helpen en daarom klopte ze bij Karaat aan.

Nadat mevrouw A aangaf wat ze precies wilde leren, is een vrijwilliger met haar samen aan de slag gegaan. Ze had na een paar afspraken al een goed opgeruimde administratie en heeft geleerd een goede financiële planning te maken zodat ze precies weet wanneer ze wat moet betalen.

 

Administratiecoach leert u een goede administratie te maken en een heldere financiële planning te gebruiken. Of iemand nu jong of oud is. Dat is nou echte menskracht!